Muziek inscannen

Niet alle muziek hoeft u zelf in te voeren: Zowel bladmuziek als PDF-bestanden kunnen ook voor u worden ingelezen, zodat u er (na een beetje correctie-werk) direct in Sibelius mee verder kunt.

U kunt kiezen uit Photoscore Ultimate en Smartscore Pro, respectievelijk de “Volvo” en de “Mercedes” van de muziekscan-techniek.

Zowel bij Photoscore als bij Smartscore wordt de ingelezen muziek in een muziekbestand opgeslagen. Dit Photoscore-bestand of Smartscore-bestand open je in Sibelius en ziedaar: alle noten staan daar kant en klaar!

Photoscore Ultimate

Photoscore kan rechtstreeks de scanner aansturen met de optimale resolutie-instellingen voor een optimaal herkenningsresultaat. Het bijwerken van ‘leesfouten’ kost altijd wat tijd, maar al met al kan Photoscore je veel werk uit handen nemen.

Bij Sibelius krijgt u de gratis versie Photoscore Lite meegeleverd. Hiermee kunt u het inlezen van bladmuziek uitproberen. Deze Photoscore Lite-versie is geschikt voor het herkennen / inlezen van eenvoudige bladmuziek, zoals eenstemmige instrumentenpartijen en simpele pianomuziek.
Photoscore Ultimate heeft aanzienlijk uitgebreidere herkenningsmogelijkheden aan boord.

De prijs van Photoscore Ultimate is € 275.-

Smartscore Pro

Smartscore Pro is het topprogramma op dit gebied. Met Smartscore worden ook alle soorten tekst, zoals liedteksten en muzikale aanwijzingen zeer goed herkend. Maar Smartscore heeft daarnaast bijv. ook uitgebreide afspeelmogelijkheden aan boord.

De prijs van Smartscore Pro X2 is € 439,-