Muzieknotatietrainingen

Sibelius Nederland levert zowel groepstrainingen als privé-lessen. De cursusinhoud wordt bepaald door wat je nodig hebt. Geen standaard-cursus dus, maar een op maat gemaakt les-arrangement. Zo leer je Sibelius snel en grondig beheersen. De docent komt naar je toe, zodat je in jouw eigen werkomgeving al je aandacht op Sibelius kunt richten. Daardoor zijn de lestijden gemakkelijk in je eigen rooster in te passen; je bent immers geen reistijd kwijt!

Hoofddocent Marcel den Dulk beschikt over ruim 35 jaar onderwijservaring op het gebied van zowel computeronderwijs als muziekonderwijs in de breedste zin het van het woord. Sibelius steekt met kop en schouders uit boven alle andere notatieprogramma’s. Het is een uitmuntend stuk gereedschap voor alle vormen van muzieknotatie. Maar je moet er natuurlijk wel mee leren omgaan. Sibelius Nederland is er om u dat te leren.

Startersworkshop

Tijdens de eerste privé-training krijg je een overzicht over de mogelijkheden van het programma en leert u zelf een eenvoudige partituur op te zetten.
Na deze eerste les staat Sibelius al meteen voor je klaar!

In de startersworkshop leer je :

1) Een partituur opzetten: (maatsoort, toonsoort, transponerende instrumenten)
2) Efficiënt muziek invoeren: (muis, toetsenbord, midi-keyboard, kopiëren, transponeren)
3) Midi setup: (koppelen van midi keyboard, inspelen van muziek)
4) Afspelen: (tempo, klankkleur, transponeren, audio-CD maken van de partituur)
5) Voordrachtstekens: (dynamiek, staccato, legato, fraseringsbogen, voorslagnoten, etc.)
6) Gitaarnotatie 
7) Teksten en illustraties in de partituur plaatsen 
8) Muziekvoorbeelden gebruiken in Word
9) Werkbladen maken voor het onderwijs: (notenvoorbeelden, illustraties) 
10) Sibelius en het internet (muziek van internet gebruiken in Sibelius, publiceren van eigen muziek)

Maatwerktraining

Voor Sibelius-gebruikers die het programma al redelijk goed kennen en er hun eigen gereedschap van willen maken. De Maatwerktrainingen zijn precies afgestemd op datgene wat jij nodig hebt. Je werkt praktisch met jouw eigen muziek en de docent geeft je aanwijzingen en tips die zijn afgestemd op jouw wensen en vaardigheden. Door deze persoonlijke begeleiding raak je vertrouwd met Sibelius en leer je gemakkelijk met Sibelius omgaan. Je ontdekt hoe je met Sibelius sneller en efficiënter kunt werken.
Maatwerktrainingen kun je afspreken per les van 2 uren. Je zit nergens aan vast en kunt de trainingen dus afstemmen op jouw eigen tijd en mogelijkheden.

Experttraining

Ideaal voor de gevorderde gebruiker die al meerdere jaren met Sibelius heeft gewerkt. Leer alle geweldige mogelijkheden van Sibelius kennen. En ga vele malen sneller en efficiënter werken dan je deed, bouw aan een nieuwe toolbox van tips en trucs. In de experttraining wordt Sibelius de perfecte tool voor jouw specifieke muzikale werkgebied. En je ontdekt al die verborgen mogelijkheden die je al jaren ongebruikt liet liggen.

De prijzen zijn mede afhankelijk van de reisafstand voor de docent.

Vraag een offerte via het contactformulier